Dit jaar viert Corelap, onze Beschutte Werkplaats (ETA), zijn 55-jarig bestaan. Opgericht in oktober 1969 op initiatief van de Christelijke Mutualiteit, heeft het bedrijf zich altijd ten doel gesteld om werkgelegenheid te bieden aan mensen met een handicap in een waarderende omgeving, terwijl het bijdraagt aan de lokale economische ontwikkeling.

Een menselijke en sociale avontuur

Het verhaal van Corelap begint dankzij de klanten en het materiaal van een pensionerende boekbinder. Onder toezicht van Robert Vancraeyenest start de boekbindwerkplaats met drie arbeiders. In het begin was het hoofddoel meer om een bezigheid te bieden aan mensen met een lichamelijke handicap dan om een echt bedrijf te creëren. Echter, de kleine structuur groeit snel en trekt meer werknemers aan. Corelap diversifieert zijn activiteiten, onder andere door zich in de industriële onderaanneming te storten. In 1979 verhuist Corelap en wordt voorzien van nieuwe machines. Het einde van de jaren ’80 markeert een beslissend keerpunt met de verwerving van een nieuw gebouw aan de Rue de la Montagne, waar Corelap zich definitief vestigt. In 2006 telt Corelap 90 werknemers, waarmee het zijn positie als marktleider in de beschutte arbeid versterkt. Vandaag werken er 135 mensen uit verschillende sectoren, zoals industriële onderaanneming, verpakking en zakelijke diensten.

Een verjonging met een nieuw logo

Om deze symbolische verjaardag te markeren, heeft Corelap besloten om zich opnieuw uit te vinden door zijn imago een frisse uitstraling te geven. Het bedrijf heeft zojuist een gloednieuw logo onthuld, dat moderner en dynamischer is, en dat zijn voortdurende inzet voor inclusie en innovatie weerspiegelt. Deze rebranding versterkt de visuele identiteit van Corelap en symboliseert de evolutie en modernisering van het bedrijf door de jaren heen.

Een wedstrijd ter gelegenheid van de verjaardag

Om zijn 55 jaar te vieren, organiseert Corelap een speciale wedstrijd om zijn klanten te bedanken. Elke bezoeker kan deelnemen door een deelnameformulier in te vullen. Een loting zal plaatsvinden aan het begin van de daaropvolgende week om de winnaars van vijf aantrekkelijke prijzen aan te wijzen. De prijzen omvatten drie waardebonnen van elk 55 €, in te wisselen voor elke dienst van Corelap, evenals twee armbanden voor het Winter FestiVan van het Home Charles Vanneste. Bovendien zal elke klant tijdens deze feestweek met een cadeau naar huis gaan.

Een oprechte dankbetuiging

Corelap wil zijn diepste dank uitspreken aan zijn werknemers, partners en klanten voor hun onvermoeibare steun door de jaren heen. Deze 55 jaar van succes zouden niet mogelijk zijn geweest zonder hun betrokkenheid. Met deze nieuwe visuele identiteit kijkt het bedrijf met dezelfde passie naar de toekomst, vastbesloten om blijven kansen voor professionele inclusie voor iedereen te bieden.